Μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 • ExpandΑπελευθέρωση της αγοράς

  • Τι σημαίνει απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ποια είναι τα οφέλη για τον καταναλωτή;

   Πρακτικά, απελευθέρωση της αγοράς σημαίνει ότι ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει πλέον τον προμηθευτή για την κάλυψη των αναγκών του σε ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν είναι υποχρεωμένος, όπως παλιότερα, να αγοράζει το ηλεκτρικό του ρεύμα από τον κατεστημένο φορέα, βάσει ρυθμιζόμενων μόνο και μη διαπραγματεύσιμων τιμών.

   Συγκεκριμένα, από το 2007, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα έχει απελευθερωθεί για όλους τους καταναλωτές. Οι πελάτες σε όλη την Ελλάδα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο τελικός καταναλωτής σήμερα έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον προμηθευτή  ενέργειας που προτιμά και να διαπραγματευτεί ελεύθερα τις τιμές της ενέργειας καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις των υπηρεσιών που θα λάβει.

   Η οργάνωση της αγοράς, μετά την απελευθέρωσή της, σύμφωνα με τους Ν. 2773/1999 και Ν. 4001/2011, απεικονίζεται επιγραμματικά στο ακόλουθο διάγραμμα:

 • ExpandΓιατί πρέπει να επιλέξω την ELPEDISON;

  • Ποια είναι η ELPEDISON;
   Ο Όμιλος ELPEDISON είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης δύο ευρωπαϊκών «γιγάντων» στον τομέα της ενέργειας, των Ομίλων ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και EDISON. Και οι δύο Όμιλοι είναι ηγέτες στην εθνική τους αγορά, στην Ελλάδα και την Ιταλία αντίστοιχα. Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι επίσης μέρος του Ομίλου  ELPEDISON, στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

   H ELPEDISON διαθέτει δύο σύγχρονες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη (400 MW) και τη Θίσβη (420 MW) και αποτελεί τον πρώτο ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας στην Ελλάδα.

   Παράλληλα, η ELPEDISON αποτελεί τον πιο αξιόπιστο εναλλακτικό προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος στην ελληνική αγορά. Η ELPEDISON διαθέτει σημαντική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στον τομέα της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στο διασυνοριακή ανταλλαγή ενέργειας με τις διασυνδεδεμένες γειτονικές χώρες. Με τον τρόπο αυτό, η ELPEDISON προσφέρει στους πελάτες της σημαντικές εκπτώσεις στο λογαριασμό τους ηλεκτρικής ενέργειας και συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
  • Γιατί να επιλέξω την ELPEDISON ως προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για την επιχείρηση και το σπίτι μου;
   Επειδή η ΕLPEDISON σας προσφέρει έναν άριστο ενεργειακό σχεδιασμό της επιχείρησής σας, έχοντας ως στόχο τη μείωση του κόστους σας σε ηλεκτρική ενέργεια καθώς και μία ανταγωνιστική προϊοντική προσφορά, που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Επιπλέον, σας παρέχει μια ανταγωνιστική πρόταση για το ηλεκτρικό ρεύμα του σπιτιού σας και σημαντικές ενεργειακές υπηρεσίες, που σας προσφέρουν προστιθέμενη αξία.

   Ένα από τα πιο δυνατά μας σημεία είναι η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε στους πελάτες μας και ο τρόπος με τον οποίο τους υποστηρίζουμε. Για την ELPEDISON, η σωστή και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πελάτη είναι τρόπος ζωής. Οι επιχειρήσεις υψηλών  ενεργειακών απαιτήσεων, που μας εμπιστεύονται, καθώς και οι οικιακοί μας πελάτες αποτελούν  εγγύηση σχετικά με τα ανταγωνιστικά προϊόντα και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που προσφέρουμε καθώς για την αξιοπιστία, την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό μας.
 • ExpandΓεωγραφική Κάλυψη & Κάλυψη Καταναλωτών

  • Προμηθεύετε ενέργεια σε όλη την Ελλάδα;

   Ναι, πλέον η ELPEDISON  έχει τη δυνατότητα να προμηθεύει ενέργεια στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ηπειρωτικής και νησιών, δεδομένου ότι, από τις αρχές του 2016, το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά ολοκληρώθηκε μόνο για την Κρήτη.

 • ExpandΑλλαγή Προμηθευτή

 • ExpandΕγγυήσεις

  • Πως εμφανίζεται η εγγύηση στο λογαριασμό μου, εφόσον έχω επιλέξει την Πάγια Εντολή μέσω Πιστωτικής Κάρτας ως τρόπο εξόφλησής του;
   Το ποσό της εγγύησης θα εμφανίζεται στο λογαριασμό σας, έως τη χρονική στιγμή που ενεργοποιήσετε την Πάγια Εντολή μέσω Πιστωτικής Κάρτας στο Τραπεζικό υποκατάστημα που επιθυμείτε. 

   Η απεικόνιση της χρέωσης της εγγύησης στο λογαριασμό της ELPEDISON, εως την ενεργοποίηση της Πάγιας Εντολής, είναι απαραίτητο να εμφανίζεται για λογιστικούς λόγους.

   Η ενεργοποίηση της Πάγιας Εντολής θα υλοποιηθεί από το Τραπεζικό Ίδρυμα στο οποίο θέσατε το σχετικό αίτημα, οπότε η ELPEDISON θα ενημερωθεί επίσημα από τo Τραπεζικό Σύστημα.

   Μετά την πρώτη επιτυχημένη λειτουργία της Πάγιας Εντολής σας, ΔΕΝ θα απεικονίζεται η συγκεκριμένη χρέωση εγγύησης στον επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί.

   Η ELPEDISON, απεικονίζει τη διαγραφή της εγγύησης, λόγω Πάγιας Εντολής, με την έκδοση σχετικού λογαριασμού, το οποίο εκδίδει και στέλνει στον εκάστοτε καταναλωτή.

   Στην περίπτωση κατά την οποία επιλέξετε την Ανάκληση της Πάγιας Εντολής και συμπληρώσετε σωστά το σχετικό έντυπο, γίνεστε ΑΜΕΣΑ υπόχρεος για την καταβολή εγγύησης.
 • ExpandΠρομηθευτής "Τελευταίου Καταφυγίου"

  • Τι σημαίνει Προμηθευτής "Τελευταίου Καταφυγίου"; 
   Προμηθευτής 'Τελευταίου Καταφυγίου' είναι ο Προμηθευτής (βάσει του Νόμου 4001) που είναι υποχρεωμένος να προμηθεύει πελάτες που δεν εκπροσωπούνται από κάποιον άλλο Προμηθευτή, εξαιτίας λάθους του προηγούμενου Προμηθευτή και όχι των πελατών.
  • Ποιος είναι σήμερα ο Προμηθευτής "Τελευταίου Καταφυγίου";
   Ως Προμηθευτής "Τελευταίου Καταφυγίου" ορίζεται, με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), ο Προμηθευτής με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε κάθε ομάδα πελατών. Κατά συνέπεια, σήμερα ο Προμηθευτής "Τελευταίου Καταφυγίου" είναι η ΔΕΗ
 • ExpandΘέματα Δικτύου

  • Ποιος είναι υπεύθυνος για τις μετρήσεις κατανάλωσης;

   Για τους μετρητές χαμηλής τάσης, την ευθύνη των μετρήσεων κατανάλωσης την έχει ο ΔΕΔΔΗΕ. Για τους μετρητές μέσης και υψηλής τάσης, την ευθύνη την έχει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η διαδικασία της συλλογής των μετρήσεων είναι αυτοματοποιημένη.

 • ExpandΠροϊόντα & Χρεώσεις

  • Ποια κόστη περιλαμβάνουν οι ανταγωνιστικές χρεώσεις των προϊόντων Energy Plus;
   Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις/kWh των προϊόντων Energy Plus της  ELPEDISON περιλαμβάνουν όλα τα κόστη που σχετίζονται με την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, όπως το Κόστος Ενέργειας, τις Απώλειες Δικτύου, τις χρεώσεις Μεταβατικού Μηχανισμού Διασφάλισης Επάρκειας Ισχύος, τις χρεώσεις για την Κάλυψη Μεταβλητού Κόστους Μονάδων Παραγωγής, τις Επικουρικές Υπηρεσίες, τον Ισοσκελισμό  Εκκαθάρισης του Συστήματος και χρεώσεις που περιλαμβάνονται στον Λογαριασμό  Προσαυξήσεων-3.
  • Τι σημαίνει «Συμφωνημένη Ισχύς» της παροχής μου;
   Η Συμφωνημένη Ισχύς της παροχής σας αναγράφεται στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, κάτω αριστερά στην πρώτη σελίδα,  στο πεδίο «ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ ΠΑΡΟΧΗΣ» και είναι εκφρασμένη σε kVA. H Συμφωνημένη Ισχύς αναφέρεται στην μέγιστη ισχύ που ο πελάτης μπορεί να απορροφήσει από το δίκτυο και  της οποίας  η παράδοση διασφαλίζεται από το Διαχειριστή του Δικτύου.
 • ExpandΛογαριασμοί και Εξόφλησή τους

  • Πόσους λογαριασμούς θα λαμβάνω;
   Θα λαμβάνετε από την ELPEDISON μηνιαίο λογαριασμό με τις χρεώσεις που αφορούν την κατανάλωση της επιχείρησής σας ή του σπιτιού σας σε ηλεκτρικό ρεύμα και με τα Δημοτικά Τέλη.
  • Υπάρχει περίπτωση να εκδοθούν περισσότεροι Λογαριασμοί; Αν ναι, πόσοι θα είναι και πώς εξοφλούνται;

   Σύμφωνα με την Εμπορική Πολιτική της ELPEDISON (όπως ορίζεται και στους Γενικούς Όρους Προμήθειας), ο καταναλωτής βάσει των ενεργειακών δεδομένων που λαμβάνονται από το ΔΕΔΔΗΕ, του τύπου της παροχής αλλά και του κύκλου τιμολόγησης θα λαμβάνει ένα λογαριασμό κάθε μήνα (ΕΝΑΝΤΙ ή ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ).

   Εξαίρεση του παραπάνω κανόνα αποτελεί η αλλαγή μετρητή (από το ΔΕΔΔΗΕ), όπου η ELPEDISON είναι υποχρεωμένη να απεικονίσει την αλλαγή σε 2 διαδοχικούς λογαριασμούς, ή κατά την περίπτωση ενεργοποίησης πάγιας εντολής όπου εκδίδεται μαζί με τον τρέχοντα λογαριασμό και πιστωτικός κατά το ποσό της εγγύησης, ή κατά την περίπτωση διορθωτικού λογαριασμού (μετά από σχετική διόρθωση των ενδείξεων από το ΔΕΔΔΗΕ).
  • Που μπορώ να εξοφλώ το λογαριασμό μου ELPEDISON;
   H ELPEDISON σας προσφέρει διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, για τη διευκόλυνσή σας. Μπορείτε να εξοφλείτε το λογαριασμό που λαμβάνετε από την ELPEDISON:

   1. Απ’ ευθείας μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας, www.elpedison.gr, με χρήση της υπηρεσίας Pay On-line και της Πιστωτική σας Κάρτας
   • YES
   • VISA
   • MASTERCARD
   • EUROLINE

    

   2. Με Πάγια Εντολή σε λογαριασμό της ELPEDISON, σε μια από τις συνεργαζόμενες Τράπεζες

   3. Με χρέωση του Τραπεζικού σας Λογαριασμού, σε μία από τις συνεργαζόμενες Τράπεζες

   4. Με Μετρητά, στα καταστήματα συγκεκριμένων Τραπεζών

   5. Μέσω Web Banking, σε συνεργαζόμενες Tράπεζες και Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς

   6. Μέσω Phone Banking, σε συνεργαζόμενες Τράπεζες

   7. Με χρέωση Πιστωτικής Κάρτας YES, VISA, MASTERCARD, EUROLINE, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος τραπεζικών συναλλαγών www.livepay.gr της Eurobank EFG.   

 • ExpandΠράσινη Ενέργεια

  • Παρέχετε «Πράσινα Πιστοποιητικά»;
   Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για την έκδοση και αγοραπωλησία «Πράσινων Πιστοποιητικών». Παρόλο που η Εθνική Πολιτική ορίζει  στόχο σχετικά με την ελάχιστη παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, δεν υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο που να προδιαγράφει τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις για την πιστοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

   Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που ο μηχανισμός των «Πράσινων Πιστοποιητικών» δεν έχει θεσμοθετηθεί νομικά και  δεν έχει εφαρμογή στην Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν ούτε να εκδοθούν  Πράσινα Πιστοποιητικά στη χώρα μας, ούτε να αγοραστούν στο εξωτερικό και να χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα, όπως ενδεχόμενα υποστηρίζουν κάποιοι άλλοι Εναλλακτικοί Προμηθευτές.
 • ExpandΧρήσιμα 'Εντυπα

  • Ποια είναι τα Έντυπα που θα μπορούσαν να μου φανούν χρήσιμα;
   Για την Αίτηση Υπαναχώρησης, πατήστε εδώ
   Για την Αίτηση Ελέγχου Μετρητή, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Αμφισβήτησης Λογαριασμού Κατανάλωσης, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Ενημέρωσης για Δεδομένα Κατανάλωσης, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Δήλωσης Εκπροσώπησης Μετρητή Φορτίου, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Εξουσιοδότησης Εκπροσώπησης του Πελάτη, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Καταγγελίας, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Αίτησης Τροποποίησης Σύμβασης Προμήθειας, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Υποβολής Αιτημάτων και Παραπόνων, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Εξουσιοδότησης για Διακοπή Ηλεκτροδότησης, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Υπηρεσιών Ηλεκτρικής Ενέργειας, πατήστε εδώ

Είμαστε εδώ, για να
λύσουμε κάθε σας
απορία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας!

Eξυπηρέτηση Πελατών

18128

(αστική χρέωση)

Δευ-Παρ 8:00-21:00/Σαβ 9:00-15:00


Σημείο Εξυπηρέτησης

Πατριάρχου Γρηγορίου Ε. & Ψαρρών, 176 76 - Καλλιθέα

Δευ-Παρ 8:00-21:00/Σαβ 9:00-15:00

Είμαστε στη διάθεσή σας!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Θέλετε να γίνετε πελάτης μας?

Πατήστε εδώ, για να σας καλέσουμε εμείς πίσω!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα μας?

Mιλήστε μαζί μας ΤΩΡΑ!