Διαβάστε τα Νέα μας! Έχουμε πάντα κάτι καινούριο να σας πούμε!...

Τα Νέα μας

03/10/2011

Η ELPEDISON Power εγκαινιάζει τη Μονάδα της

Η ELPEDISON Power εγκαινιάζει τη Μονάδα της
Η  ELPEDISON  συμβάλλει στη σταθερότητα και αξιοπιστία του συστήματος

Εγκαινιάστηκε σήμερα η νέα Mονάδα
Hλεκτροπαραγωγής 420 MW της ELPEDISON Power στη Θίσβη

H ELPEDISON Power εγκαινίασε σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2011, τη νέα Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής, συνδυασμένου κύκλου, με καύσιμο φυσικό αέριο, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 420MW, στη Θίσβη Βοιωτίας.  

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Τα εγκαίνια της Μονάδας τίμησαν με την παρουσία τους, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Γιάννης Μανιάτης, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, προσκεκλημένοι από τον οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο καθώς και εκπρόσωποι των Μετόχων της Εταιρείας.
 
Εκ μέρους της Ελληνικά Πετρέλαια παρέστησαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.κ. Τάσος Γιαννίτσης και Ιωάννης Κωστόπουλος και το Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. κ. Θεόδωρος Βάρδας, Πρόεδρος της ELPEDISON Συμμετοχών. Η EDISON εκπροσωπήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Bruno Lescoeur, το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης κ. Roberto Potì και τον Αντιπρόεδρο της EDISON ΕΛΛΑΣ κ. Ιωάννη Ζήσιμο, ενώ η ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αναστάσιο Καλλιτσάντση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, φορέων και εταιρειών του ενεργειακού χώρου, συνεργάτες και προμηθευτές της Εταιρείας, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
 
Ο σχεδιασμός και η κατασκευή της Μονάδας διήρκεσε 3 χρόνια και απορρόφησε κεφάλαια ύψους 275 εκ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια κατασκευής της Μονάδας απασχολήθηκαν στο εργοτάξιο κατά μέσο όρο 250 άτομα το μήνα, ενώ την περίοδο της μέγιστης κατασκευαστικής δραστηριότητας, ξεπέρασαν τα 700 άτομα. Συνολικά, μόνο εντός του εργοταξίου, πραγματοποιήθηκαν 1.650.000 εργατοώρες.

Η υπερσύγχρονη Μονάδα είναι εγκατεστημένη σε ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων στη ΒΙ. ΠΕ. Θίσβης, η οποία λειτουργεί με σαφή όρια και χρήσεις γης, εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο και έργα υποδομής, διασφαλίζοντας έτσι τόσο την ελαχιστοποίηση της όποιας περιβαλλοντικής όχλησης όσο και την περαιτέρω βιομηχανική ανάπτυξη.

Η χρήση του φυσικού αερίου ως καυσίμου για τη λειτουργία της Μονάδας, καθιστά τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μία από τις πλέον φιλικές προς το περιβάλλον, ενώ παράλληλα η τεχνολογία του συνδυασμένου κύκλου διασφαλίζει την πλέον αποδοτική αξιοποίηση των συμβατικών καυσίμων, επιτυγχάνοντας βαθμό απόδοσης της τάξεως του 56%.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Andrea Testi, κατά το χαιρετισμό του, «αποστολή της ELPEDISON Power είναι να συμβάλει στην ευημερία της χώρας με έναν υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο, διασφαλίζοντας την επαρκή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, χρησιμοποιώντας την πιο προηγμένη, ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ELPEDISON Power παρήγαγε μέσα στο 2011, μέχρι σήμερα, με τις δύο ιδιόκτητες  Μονάδες της στη Θίσβη και στη Θεσσαλονίκη, 3,2 εκατ. MWhs, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής παραγωγής των θερμικών και υδροηλεκτρικών μονάδων του διασυνδεδεμένου συστήματος.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικά Πετρέλαια, κ. Τάσος Γιαννίτσης, στην παρέμβασή του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η συγκεκριμένη επένδυση συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της EDISON, κ. Roberto Potì, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η EDISON είναι ήδη παρούσα στην Ελλάδα μέσω επενδύσεων και κοινοπραξιών με σημαντικούς εγχώριους ομίλους και θα αξιολογήσει με προσοχή κάθε πρωτοβουλία ή επιχειρηματική ευκαιρία που θα προκύψει μετά τις αναμενόμενες κυβερνητικές αποφάσεις».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κ. Α. Καλλιτσάντσης, μεταξύ άλλων, έδωσε έμφαση «στην απόλυτη ανάγκη για ξεκαθάρισμα και σταθεροποίηση των συνθηκών της αγοράς τόσο όσον αφορά στο στρατηγικό ενεργειακό σχεδιασμό όσο και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Ανδρέας Τζούρος, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των ομιλιών τόνισε ότι «η ELPEDISON Power με τα δύο εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής και την ‘αδελφή’ εταιρεία του Ομίλου, την ELPEDISON Trading, προσφέρει σήμερα μια καθετοποιημένη πρόταση στην αγορά, που περιλαμβάνει όχι μόνο την παραγωγή αλλά και την εμπορία και προμήθεια ενέργειας, με γνώμονα το όφελος του τελικού καταναλωτή». Ο κ. Τζούρος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σπουδαιότητα της επένδυσης για την Ελλάδα, ευχόμενος «η Μονάδα της Θίσβης να αποτελέσει την απαρχή και για άλλα ανάλογα επιχειρηματικά εγχειρήματα, που  ενισχύουν την ελληνική οικονομία και τη χώρα μας γενικότερα, ιδιαίτερα μέσα σε μια κρίσιμη για τον Ελληνικό λαό περίοδο, όπου η οικονομική ανάπτυξη αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση».

Η ELPEDISON είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ενός από τους μεγαλύτερους εμπορικούς και βιομηχανικούς Ομίλους στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, της EDISON, της παλαιότερης ηλεκτρικής εταιρείας στην Ευρώπη και της μεγαλύτερης ιδιωτικής ενεργειακής εταιρείας στην Ιταλία και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενός από τους κυριότερους ελληνικούς Ομίλους στον τομέα των κατασκευών. Η ELPEDISON Συμμετοχών, με τις θυγατρικές της ELPEDISON Power και ELPEDISON Trading, αποτελεί σήμερα ηγετική δύναμη στην Παραγωγή και Προμήθεια Ηλεκτρικής Ενέργειας. Επιπλέον, με τις δύο ιδιόκτητες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, αποτελεί το μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Χάρη στη τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει κληρονομήσει από τις μητρικές της εταιρείες, η ELPEDISON στοχεύει να είναι πάντα μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου, προσφέροντας ενεργειακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές, με σταθερότητα και συνέπεια. 


Επιστροφή Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

Είμαστε εδώ, για να
λύσουμε κάθε σας
απορία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας!

Eξυπηρέτηση Πελατών

18128

(αστική χρέωση)

Δευ-Παρ 8:00-21:00/Σαβ 9:00-15:00


Σημείο Εξυπηρέτησης

Πατριάρχου Γρηγορίου Ε. & Ψαρρών, 176 76 - Καλλιθέα

Δευ-Παρ 8:00-21:00/Σαβ 9:00-15:00

Είμαστε στη διάθεσή σας!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Θέλετε να γίνετε πελάτης μας?

Πατήστε εδώ, για να σας καλέσουμε εμείς πίσω!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα μας?

Mιλήστε μαζί μας ΤΩΡΑ!