03/07/2017

H ELPEDISON χορηγός του Συνεδρίου "21st Roundtable with the Government of Greece" του Economist

Η ELPEDISON ήταν ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ στο συνέδριο "21st Roundtable with the Government of Greece" του Economist, με θέμα «EUROPE UNRAVELLING-GREECE UNTANGLING», που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Ιουνίου 2017, στο Ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi.

Διακεκριμένοι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες διεθνούς βεληνεκούς διερεύνησαν τις προκλήσεις και τις προοπτικές σε τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον, η ενέργεια, η υγεία και η τεχνολογία.

Στη συζήτηση αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής και ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς, συμμετείχαν σημαντικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της ELPEDISON, κος Νίκος Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης έκανε μία σύντομη ανασκόπηση της εγχώριας ενεργειακής αγοράς και αναφέρθηκε σε 10 βασικές μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει ως προς την υλοποίησή τους, δημιουργώντας, μεταξύ άλλων, κόστος μισό δις. ευρώ το χρόνο, το οποίο επωμίζονται καταναλωτές και επιχειρήσεις. Τόνισε δε ότι ο Νο. 1 συστημικός κίνδυνος σήμερα είναι το γεγονός ότι δεν εκκαθαρίζονται και δεν πληρώνονται στην ώρα τους οι συναλλαγές.