"Ο αξιόπιστος και φιλικός προμηθευτής ρεύματος" - Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου

"Ο αξιόπιστος και φιλικός προμηθευτής ρεύματος" - Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου

"Ο αξιόπιστος και φιλικός προμηθευτής ρεύματος" - Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου στο περιοδικό "ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"
1. Ποια είναι τα βασικότερα στοιχεία του προφίλ της ELPEDISON, τα οποία θα θέλατε να «επικοινωνήσετε» στο ελληνικό αγοραστικό κοινό;
«Η ELPEDISON, σε κάθε μορφή επικοινωνίας της, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον έντυπο Τύπο, το διαδίκτυο ή μέσω της εξυπηρέτησης πελατών, είναι πάντα συνεπής ως προς το βασικό μήνυμα που περνάει στον πελάτη, το οποίο συνάδει απόλυτα με τον τρόπο τοποθέτησής της στην αγορά (market positioning), ως ο αξιόπιστος και φιλικός προμηθευτής ηλεκτρικού ρεύματος:
αξιόπιστος, αφού προέρχεται από τη σύμπραξη τριών ευρέως αναγνωρισμένων μετόχων, των Ομίλων ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, EDISON και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, και
φιλικός, εφόσον στέκεται έμπρακτα δίπλα στους Ελληνες καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υποστηρίζοντάς τους με άκρως ανταγωνιστικά προϊόντα, που τους βοηθούν να μειώσουν τα κόστη τους, καθώς επίσης και με προηγμένες υπηρεσίες, που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους».

2. Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι «σταθμοί» στην ιστορία της εταιρείας, από την ίδρυσή της έως τώρα;
«Η ιστορία της ELPEDISON ξεκινά το 2005, όταν αρχίζει η λειτουργία της πρώτης της μονάδας παραγωγής ενέργειας, συνδυασμένου κύκλου, με καύσιμο φυσικό αέριο. Το επόμενο σημαντικό βήμα ήταν η έναρξη της δραστηριοποίησής της στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος, στις αρχές του 2010. Επίσης, ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της ELPEDISON είναι η συγχώνευση της προμήθειας/λιανικής με την παραγωγή, το 2015, επιτρέποντας την καθετοποίηση της εταιρείας και καθιστώντας την ένα σημαντικό παίκτη στην ελληνική αγορά ενέργειας, στους τομείς της παραγωγής και προμήθειας ρεύματος».

3. Πώς κρίνετε την πορεία της ELPEDISON στην ελληνική αγορά; Σε ποιες κατηγορίες πελατολογίου έχει επικεντρωθεί η εταιρεία μέχρι σήμερα;
«H ELPEDISON, μέχρι σήμερα, έχει διαγράψει μία αδιαμφισβήτητα επιτυχημένη πορεία στην ελληνική ενεργειακή αγορά. Με τις δύο μονάδες της παραγωγής ενέργειας, στη Θίσβη και τη Θεσσαλονίκη, διαθέτοντας συνολική εγκατεστημένη ισχύ 820MW, συμβάλλει στην κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος στην ελληνική αγορά και στην ασφάλεια εφοδιασμού του ελληνικού συστήματος. Η ELPEDISON είναι ο νούμερο 1 Εναλλακτικός Προμηθευτής, δεδομένου ότι εκπροσωπεί σήμερα το μεγαλύτερο αριθμό πελατών, από όλους τους τομείς της αγοράς. Προσφέρει ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προϊόντα ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, τόσο σε οικιακούς όσο και σε επιχειρησιακούς πελάτες, καθώς και καλά δομημένα προϊόντα και εξατομικευμένες προτάσεις στη Μέση Τάση, που βοηθούν στη μείωση του κόστους των εταιρειών».

4. Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ELPEDISON, συγκριτικά με άλλους εναλλακτικούς προμηθευτές, χάρη στα οποία έχει δημιουργήσει το πελατολόγιό της;
«H ELPEDISON ήταν ο πρώτος εναλλακτικός προμηθευτής που παρείχε ρεύμα στην ελληνική αγορά, σε όλους τους τύπους πελατών, με αποτέλεσμα να γνωρίζει σε βάθος τις ιδιαιτερότητες και ανάγκες κάθε τομέα. Κατά συνέπεια, η ELPEDISON, με σημαντική γνώση της ελληνικής αγοράς προμήθειας, τεχνογνωσία προερχόμενη από τις μητρικές της εταιρείες, έμπειρο προσωπικό, ολοκληρωμένα συστήματα και οργάνωση, γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους πώς να εξυπηρετεί τις διαφοροποιημένες ανάγκες του κάθε πελάτη, μέσα από σωστά διαμορφωμένα προϊόντα και προσφορές, διαρκή έμφαση στην ποιοτική εξυπηρέτηση του πελάτη και με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο φιλικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που παρέχονται είτε μέσω της εξυπηρέτησης πελατών της ELPEDISON είτε μέσω διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου».

5. Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την ELPEDISON;
«Η ELPEDISON στοχεύει στο να συμβάλλει δυναμικά στις απόλυτα αναγκαίες αλλαγές που απαιτεί σήμερα ο τομέας της ενέργειας στην Ελλάδα, προκειμένου για την πραγματική απελευθέρωση της αγοράς και την εξάλειψη των στρεβλώσεων, που εμποδίζουν την ανάπτυξη του πραγματικού ανταγωνισμού, με απώτερο σκοπό την προσφορά ηλεκτρικού ρεύματος, με χαμηλότερο κόστος, στους τελικούς καταναλωτές. Επιπλέον, η ELPEDISON, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, θα συνεχίσει να ενδυναμώνει τις προϊοντικές της προτάσεις και υπηρεσίες, έχοντας στόχο να αποτελεί τον «Προτιμώμενο Εναλλακτικό Προμηθευτή» («Preferred Supplier»), τόσο για νοικοκυριά όσο και για επιχειρήσεις».