Μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 • ExpandΓεωγραφική Κάλυψη & Κάλυψη Καταναλωτών

  • Προμηθεύετε ενέργεια σε όλη την Ελλάδα;

   Ναι, πλέον η ELPEDISON  έχει τη δυνατότητα να προμηθεύει ενέργεια σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ηπειρωτικής και νησιών, δεδομένου ότι, από τις αρχές του 2016 πραγματοποιήθηκε το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά.

   Για τα τηλέφωνα βλαβών και καταμέτρησης της ΔΕΔΔΗΕ, για την Διεύθυνση Περιφέρειας Νησιών, πατήστε εδώ.

 • ExpandΧρήσιμα 'Εντυπα

  • Ποια είναι τα Έντυπα που θα μπορούσαν να μου φανούν χρήσιμα;
   Για την Αίτηση Υπαναχώρησης Ηλεκτρικής Ενέργειας, πατήστε εδώ
   Για την Αίτηση Ελέγχου Μετρητή, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Αμφισβήτησης Λογαριασμού Κατανάλωσης, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Ενημέρωσης για Δεδομένα Κατανάλωσης, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Δήλωσης Εκπροσώπησης Μετρητή Φορτίου, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Εξουσιοδότησης Εκπροσώπησης του Πελάτη, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Καταγγελίας στη Χαμηλή Τάση, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Καταγγελίας στη Μέση Τάση, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Αίτησης Τροποποίησης Σύμβασης Προμήθειας, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Υποβολής Αιτημάτων και Παραπόνων, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Εξουσιοδότησης για Διακοπή Ηλεκτροδότησης, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Εξουσιοδότησης για Παύση Εκπροσώπησης Μετρητή, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Υπηρεσιών Ηλεκτρικής Ενέργειας, πατήστε εδώ
   Για το Έντυπο Υπαναχώρησης Φυσικού Αερίου, πατήστε εδώ
   Για την Υπεύθυνη Δήλωση - Εξουσιοδότηση, πατήστε εδώ
   Για την Υπεύθυνη Δήλωση - Μη ληξιπροθεσμες οφειλές, πατήστε εδώ
   Για την Υπεύθυνη Δήλωση έλλειψης μισθωτηρίου, πατήστε εδώ
   Για την Υπεύθυνη Δήλωση (σύνοικοι), πατήστε εδώ
   Για την Υπεύθυνη Δήλωση (διαχειριστής), πατήστε εδώ
   Για την Υπεύθυνη Δήλωση - "Promo Εξοχικό", πατήστε εδώ
   Για πληροφορίες αναφορικά με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, πατήστε εδώ
 • ExpandΕνημέρωση από ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. και άλλοι Φορείς

  • Σε ποιους φορείς μπορώ να απευθυνθώ για την επίλυση εξωδικαστικών ζητημάτων;
   Φορείς εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών
   • Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)
   Σε περίπτωση παραβίασης του θεσμικού πλαισίου εκ μέρους του Προμηθευτή ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα υποβολής αιτιολογημένης καταγγελίας ενώπιον της ΡΑΕ σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 4001/2011
   • Συνήγορος του Καταναλωτή
   • Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
 • ExpandΑπελευθέρωση της αγοράς

  • Τι σημαίνει απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ποια είναι τα οφέλη για τον καταναλωτή;

   Πρακτικά, απελευθέρωση της αγοράς σημαίνει ότι ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει πλέον τον προμηθευτή για την κάλυψη των αναγκών του σε ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν είναι υποχρεωμένος, όπως παλιότερα, να αγοράζει το ηλεκτρικό του ρεύμα από τον κατεστημένο φορέα, βάσει ρυθμιζόμενων μόνο και μη διαπραγματεύσιμων τιμών.

   Συγκεκριμένα, από το 2007, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα έχει απελευθερωθεί για όλους τους καταναλωτές. Οι πελάτες σε όλη την Ελλάδα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο τελικός καταναλωτής σήμερα έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον προμηθευτή  ενέργειας που προτιμά και να διαπραγματευτεί ελεύθερα τις τιμές της ενέργειας καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις των υπηρεσιών που θα λάβει.

   Η οργάνωση της αγοράς, μετά την απελευθέρωσή της, σύμφωνα με τους Ν. 2773/1999 και Ν. 4001/2011, απεικονίζεται επιγραμματικά στο ακόλουθο διάγραμμα:

 • ExpandΓιατί πρέπει να επιλέξω την ELPEDISON;

  • Ποια είναι η ELPEDISON;
   Ο Όμιλος ELPEDISON είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης δύο ευρωπαϊκών «γιγάντων» στον τομέα της ενέργειας, των Ομίλων ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και EDISON. Και οι δύο Όμιλοι είναι ηγέτες στην εθνική τους αγορά, στην Ελλάδα και την Ιταλία αντίστοιχα. Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι επίσης μέρος του Ομίλου  ELPEDISON, στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

   H ELPEDISON διαθέτει δύο σύγχρονες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη (400 MW) και τη Θίσβη (420 MW) και αποτελεί τον πρώτο ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας στην Ελλάδα.

   Παράλληλα, η ELPEDISON αποτελεί τον πιο αξιόπιστο εναλλακτικό προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος στην ελληνική αγορά. Η ELPEDISON διαθέτει σημαντική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στον τομέα της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στο διασυνοριακή ανταλλαγή ενέργειας με τις διασυνδεδεμένες γειτονικές χώρες. Με τον τρόπο αυτό, η ELPEDISON προσφέρει στους πελάτες της σημαντικές εκπτώσεις στο λογαριασμό τους ηλεκτρικής ενέργειας και συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
  • Γιατί να επιλέξω την ELPEDISON ως προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για την επιχείρηση και το σπίτι μου;
   Επειδή η ΕLPEDISON σας προσφέρει έναν άριστο ενεργειακό σχεδιασμό της επιχείρησής σας, έχοντας ως στόχο τη μείωση του κόστους σας σε ηλεκτρική ενέργεια καθώς και μία ανταγωνιστική προϊοντική προσφορά, που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Επιπλέον, σας παρέχει μια ανταγωνιστική πρόταση για το ηλεκτρικό ρεύμα του σπιτιού σας και σημαντικές ενεργειακές υπηρεσίες, που σας προσφέρουν προστιθέμενη αξία.

   Ένα από τα πιο δυνατά μας σημεία είναι η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε στους πελάτες μας και ο τρόπος με τον οποίο τους υποστηρίζουμε. Για την ELPEDISON, η σωστή και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πελάτη είναι τρόπος ζωής. Οι επιχειρήσεις υψηλών  ενεργειακών απαιτήσεων, που μας εμπιστεύονται, καθώς και οι οικιακοί μας πελάτες αποτελούν  εγγύηση σχετικά με τα ανταγωνιστικά προϊόντα και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που προσφέρουμε καθώς για την αξιοπιστία, την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό μας.
 • ExpandΑλλαγή Προμηθευτή

 • ExpandΕγγυήσεις

  • Πως εμφανίζεται η εγγύηση στο λογαριασμό μου, εφόσον έχω επιλέξει την Πάγια Εντολή μέσω Πιστωτικής Κάρτας ως τρόπο εξόφλησής του;
   Το ποσό της εγγύησης θα εμφανίζεται στο λογαριασμό σας, έως τη χρονική στιγμή που ενεργοποιήσετε την Πάγια Εντολή μέσω Πιστωτικής Κάρτας στο Τραπεζικό υποκατάστημα που επιθυμείτε. 

   Η απεικόνιση της χρέωσης της εγγύησης στο λογαριασμό της ELPEDISON, εως την ενεργοποίηση της Πάγιας Εντολής, είναι απαραίτητο να εμφανίζεται για λογιστικούς λόγους.

   Η ενεργοποίηση της Πάγιας Εντολής θα υλοποιηθεί από το Τραπεζικό Ίδρυμα στο οποίο θέσατε το σχετικό αίτημα, οπότε η ELPEDISON θα ενημερωθεί επίσημα από τo Τραπεζικό Σύστημα.

   Μετά την πρώτη επιτυχημένη λειτουργία της Πάγιας Εντολής σας, ΔΕΝ θα απεικονίζεται η συγκεκριμένη χρέωση εγγύησης στον επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί.

   Η ELPEDISON, απεικονίζει τη διαγραφή της εγγύησης, λόγω Πάγιας Εντολής, με την έκδοση σχετικού λογαριασμού, το οποίο εκδίδει και στέλνει στον εκάστοτε καταναλωτή.

   Στην περίπτωση κατά την οποία επιλέξετε την Ανάκληση της Πάγιας Εντολής και συμπληρώσετε σωστά το σχετικό έντυπο, γίνεστε ΑΜΕΣΑ υπόχρεος για την καταβολή εγγύησης.
 • ExpandΠρομηθευτής "Τελευταίου Καταφυγίου"

  • Τι σημαίνει Προμηθευτής "Τελευταίου Καταφυγίου"; 
   Προμηθευτής 'Τελευταίου Καταφυγίου' είναι ο Προμηθευτής (βάσει του Νόμου 4001) που είναι υποχρεωμένος να προμηθεύει πελάτες που δεν εκπροσωπούνται από κάποιον άλλο Προμηθευτή, εξαιτίας λάθους του προηγούμενου Προμηθευτή και όχι των πελατών.
  • Ποιος είναι σήμερα ο Προμηθευτής "Τελευταίου Καταφυγίου";
   Ως Προμηθευτής "Τελευταίου Καταφυγίου" ορίζεται, με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), ο Προμηθευτής με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε κάθε ομάδα πελατών. Κατά συνέπεια, σήμερα ο Προμηθευτής "Τελευταίου Καταφυγίου" είναι η ΔΕΗ
 • ExpandΘέματα Δικτύου

  • Ποιος είναι υπεύθυνος για τις μετρήσεις κατανάλωσης;

   Για τους μετρητές χαμηλής τάσης, την ευθύνη των μετρήσεων κατανάλωσης την έχει ο ΔΕΔΔΗΕ. Για τους μετρητές μέσης και υψηλής τάσης, την ευθύνη την έχει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η διαδικασία της συλλογής των μετρήσεων είναι αυτοματοποιημένη.

 • ExpandΠροϊόντα & Χρεώσεις

  • Ποια κόστη περιλαμβάνουν οι ανταγωνιστικές χρεώσεις των προϊόντων Energy Plus;
   Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις/kWh των προϊόντων Energy Plus της  ELPEDISON περιλαμβάνουν όλα τα κόστη που σχετίζονται με την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, όπως το Κόστος Ενέργειας, τις Απώλειες Δικτύου, τις χρεώσεις Μεταβατικού Μηχανισμού Διασφάλισης Επάρκειας Ισχύος, τις χρεώσεις για την Κάλυψη Μεταβλητού Κόστους Μονάδων Παραγωγής, τις Επικουρικές Υπηρεσίες, τον Ισοσκελισμό  Εκκαθάρισης του Συστήματος και χρεώσεις που περιλαμβάνονται στον Λογαριασμό  Προσαυξήσεων-3.
  • Τι σημαίνει «Συμφωνημένη Ισχύς» της παροχής μου;
   Η Συμφωνημένη Ισχύς της παροχής σας αναγράφεται στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, κάτω αριστερά στην πρώτη σελίδα,  στο πεδίο «ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ ΠΑΡΟΧΗΣ» και είναι εκφρασμένη σε kVA. H Συμφωνημένη Ισχύς αναφέρεται στην μέγιστη ισχύ που ο πελάτης μπορεί να απορροφήσει από το δίκτυο και  της οποίας  η παράδοση διασφαλίζεται από το Διαχειριστή του Δικτύου.
 • ExpandΛογαριασμοί και Εξόφλησή τους

  • Πως υπολογίζεται ο έναντι λογαριάσμος;
   Οι έναντι λογαριασμοί εκδίδονται στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν υπάρχουν ενδείξεις προς τιμολόγηση.

   Η χρέωση και αποτύπωση των έναντι λογαριασμών πραγματοποιείται ακριβώς όπως και η αντίστοιχη της εκκαθάρισης με τις εξής διαφορές:
   • Η χρεωθείσα κατανάλωση είναι εκτιμώμενη και όχι πραγματική
   • Δεν πραγματοποιείται χρέωση ΕΦΚ και Ειδ. Τέλους 5‰ (Ν. 2093/1992)
   • Δεν πραγματοποιείται χρέωση υπέρ ΕΡΤ

   Η εκτίμηση κατανάλωσης στους έναντι βασίζεται :
   • στα δεδομένα κατανάλωσης που αποστέλλονται για κάθε μετρητή μέσω των «εκ των προτέρων» αρχείων καταναλώσεων τα οποία αποστέλλονται στους προμηθευτές από το Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)
   • σε προηγούμενους εκκαθαριστικούς που έχουν εκδοθεί από την εταιρεία μας
  • Πως θα λαμβάνω το Λογαριασμό μου ELPEDISON;
   Σας δίνουμε την δυνατότητα επιλογής, είτε μέσω Ταχυδρομείου, είτε Ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας e-bill της ELPEDISON. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία e-bill, πατήστε εδώ.
  • Πόσους λογαριασμούς θα λαμβάνω;
   Θα λαμβάνετε από την ELPEDISON μηνιαίο λογαριασμό με τις χρεώσεις που αφορούν την κατανάλωση της επιχείρησής σας ή του σπιτιού σας σε ηλεκτρικό ρεύμα και με τα Δημοτικά Τέλη.
  • Υπάρχει περίπτωση να εκδοθούν περισσότεροι Λογαριασμοί; Αν ναι, πόσοι θα είναι και πώς εξοφλούνται;

   Σύμφωνα με την Εμπορική Πολιτική της ELPEDISON (όπως ορίζεται και στους Γενικούς Όρους Προμήθειας), ο καταναλωτής βάσει των ενεργειακών δεδομένων που λαμβάνονται από το ΔΕΔΔΗΕ, του τύπου της παροχής αλλά και του κύκλου τιμολόγησης θα λαμβάνει ένα λογαριασμό κάθε μήνα (ΕΝΑΝΤΙ ή ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ).

   Εξαίρεση του παραπάνω κανόνα αποτελεί η αλλαγή μετρητή (από το ΔΕΔΔΗΕ), όπου η ELPEDISON είναι υποχρεωμένη να απεικονίσει την αλλαγή σε 2 διαδοχικούς λογαριασμούς, ή κατά την περίπτωση ενεργοποίησης πάγιας εντολής όπου εκδίδεται μαζί με τον τρέχοντα λογαριασμό και πιστωτικός κατά το ποσό της εγγύησης, ή κατά την περίπτωση διορθωτικού λογαριασμού (μετά από σχετική διόρθωση των ενδείξεων από το ΔΕΔΔΗΕ).
  • Που μπορώ να εξοφλώ το λογαριασμό μου ELPEDISON;
   H ELPEDISON σας προσφέρει διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, για τη διευκόλυνσή σας. Μπορείτε να εξοφλείτε το λογαριασμό που λαμβάνετε από την ELPEDISON:

   1. Απ’ ευθείας μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας, www.elpedison.gr, με χρήση της υπηρεσίας Pay On-line και της Πιστωτική σας Κάρτας
   • VISA
   • MASTERCARD

   2. Με Πάγια Εντολή μέσω Τραπεζικού σας Λογαριασμού ή μέσω της Πιστωτικής σας Κάρτας VISA ή MASTERCARD
   Σε περίπτωση πληρωμής με Πάγια Εντολή μέσω πιστωτικής κάρτας ή Τραπεζικού Λογαριασμού, δεν χρειάζεται να καταβάλλετε καμία εγγύηση.

   3. Με χρέωση του Τραπεζικού σας Λογαριασμού σε όλες τις Τράπεζες
   Απαραίτητη προϋπόθεση: να έχετε τον κωδικό ανάθεσης/πληρωμής, ο οποίος αναγράφεται στην 1η σελίδα του λογαριασμού σας

   4. Με Μετρητά στα καταστήματα των τραπεζών, ΕΤΕ , EUROBANK και ΠΕΙΡΑΙΩΣ (στα μηχάνημα easy pay)
   Aπαραίτητη Προϋπόθεση: να έχετε λογαριασμό στη συγκεκριμένη Τράπεζα που θα επισκεφθείτε και να δώσετε τον κωδικό ανάθεσης/πληρωμής, που αναγράφεται στην 1η σελίδα του λογαριασμού σας

   5. Μέσω Web Banking με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού

   6. Μέσω Phone Banking με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού

   7. Με χρέωση Πιστωτικής Κάρτας VISA ή MASTERCARD, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών www.livepay.gr της Eurobank Ergasias.       

   8. Μέσω της υπηρεσίας myelpedison, με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας

   9. Με μετρητά,
   σε πάνω από 1.100 σημεία εξόφλησης πανελλαδικά του δικτύου Viva Spots ή Ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής Viva Wallet, της Viva Payments.

   10. Στα κεντρικά γραφεία μας (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 18-20 στο Μαρούσι), μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας Visa ή Mastercard, στα Σημεία Εξυπηρέτησης και στο Κατάστημα ELPEDISON στην Κηφισιά.

 • ExpandΑπαλλαγή από Δημοτικά Τέλη

 • ExpandΠράσινη Ενέργεια

  • Παρέχετε «Εγγυήσεις Προέλευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας»;

   Η ELPEDISON παρέχει Εγγυήσεις Προέλευσης μέσω την υπηρεσία ELPEDISON Green για όλους τους πελάτες Χαμηλής Τάσης και ELPEDISON Green Certificate για τους πελάτες Μέσης και Υψηλής Τάσης.

   Οι υπηρεσίες ELPEDISON Green και ELPEDISON Green Certificate είναι υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να αποκτήσετε “πράσινη” ενέργεια που παράγεται 100% από ανανεώσιμες πήγες.

 • ExpandΕξυπηρέτηση Πελατών

 • ExpandΔιακανονισμός οφειλών

  • Προσφέρεται η δυνατότητα διακανονισμού οφειλών;
   H ELPEDISON προσφέρει την δυνατότητα διακανονισμού οφειλών στους πελάτες της. Το πλαίσιο του διακανονισμού καθορίζεται σύμφωνα με το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του πελάτη. Για την συμφωνία του διακανονισμού απαιτείται επικοινωνία του πελάτη με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο 18128.

   Όσον αφορά τους ευάλωτους πελάτες, ο διακανονισμός των οφειλών τους ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 34 παρ. 3 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Είμαστε εδώ, για να
λύσουμε κάθε σας
απορία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας!

Eξυπηρέτηση Πελατών

18128

Δευ-Σαβ 8:00-21:00/ Κυρ 9:00-17:00
customercare@elpedison.gr


Κατάστημα ELPEDISON

Λεωφόρος Κηφισίας 283, 145 62 - Κηφισιά

Δευ-Τετ-Σαβ 10:00-16:00/ Τρι-Πεμ-Παρ 10:00-21:00


Σημεία Εξυπηρέτησης

Για τα στοιχεία και το ωράριο του εκάστοτε σημείου εξυπηρέτησης, πατήστε εδώ.

Είμαστε στη διάθεσή σας!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Θέλετε να γίνετε πελάτης μας?

Πατήστε εδώ, για να σας καλέσουμε εμείς πίσω!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα μας?

Mιλήστε μαζί μας ΤΩΡΑ!