11/07/2014

H ELPEDISON χορηγός του Συνεδρίου "18th Roundtable with the Government of Greece" του Economist

H ELPEDISON, πιστή στις αξίες της, υποστήριξε για άλλη μια φορά ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα οικονομικο-ενεργειακά συνέδρια, που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποστήριξε ως χορηγός το “18th Roundtable with the Government of Greece”,  που έλαβε χώρα στις 9 και 10 Ιουλίου 2014, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso.

Μεταξύ των ξένων  και ελλήνων προσκεκλημένων αλλά και ομιλητών από την επιχειρησιακή και πολιτική σκηνή της χώρας, που έδωσαν το παρόν στη 2ήμερη αυτή συνάντηση, ήταν ο Πρωθυπουργός, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υπουργοί και υφυπουργοί της χώρας καθώς και οι Μάριο Μόντι, Ενρίκο Λέτα και Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στην κοινή πεποίθηση ότι τόσο η ελληνική αλλά και η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και απαιτείται επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, κατέληξαν διακεκριμένοι ομιλητές μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist. Επιπλέον, τη δυνατότητα της Ελλάδας να θέσει νέες προτεραιότητες μετά από 6 χρόνια ύφεσης, διαπίστωσε η σύνοψη των εργασιών του 2ήμερου με την ελληνική κυβέρνηση.

Το Συνέδριο κάλυψε ακόμη καίρια ενεργειακά θέματα όπως είναι η διάνοιξη νέων  ενεργειακών δρόμων, που ανοίγονται από την Ανατολή προς τη Δύση, οι έρευνες που ξεκίνησαν όσον αφορά τα νέα κοιτάσματα στον ελλαδικό χώρο καθώς και η  ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Μάλιστα, στο πάνελ της 2ης ημέρας, με θέμα την ελληνική ενεργειακή αγορά, συμμετείχε δυναμικά ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ELPEDISON, κ. Ανδρέας Τζούρος. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σοβαρή έλλειψη ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά καθώς και στο πρόβλημα που δημιουργείται από τη μεταβλητότητα των τιμών στη χονδρεμπορική αγορά. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σημασία των δημοπρασιών ΝΟΜΕ οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «αν σχεδιαστούν σωστά, μπορούν να αλλάξουν το τοπίο στην αγορά, δημιουργώντας συνθήκες ανταγωνισμού και προσφέροντας πραγματικό όφελος για τον τελικό καταναλωτή».