20/01/2015

Η ELPEDISON Χρυσός Χορηγός της Ημερίδας "Οι Πρόσφατες Εξελίξεις στην Ελληνική Αγορά Αερίου & Ενέργειας", στις 16 Δεκεμβρίου 2014

Η ELPEDISON ήταν Χρυσός  Χορηγός του Συνέδριου με θέμα «Οι Πρόσφατες Εξελίξεις στην Ελληνική Αγορά Αερίου & Ενέργειας», που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2014, από το Research Centre for Energy Management (RCEM) και το Ελληνικό Φόρουμ Ενέργειας (GEF), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, Διεθνών Οργανισμών, Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, Εταιρειών Ενέργειας καθώς και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του τομέα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις τρέχουσες και τις μελλοντικές προκλήσεις καθώς και τις ευκαιρίες του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική αγορά.

Κατά τη διάρκεια του 2ου πάνελ του Συνεδρίου, που ήταν αφιερωμένο στην ελληνική αγορά ενέργειας, ο CEO της εταιρείας ELPEDISON, κ. Michel Piguet, έδωσε δυναμικά το παρόν. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις προσκλήσεις που αντιμετωπίζει τόσο η χονδρεμπορική αγορά όσο και η λιανική, στην έλλειψη ανταγωνισμού στην πράξη και στην έντονη ανάγκη  απελευθέρωσης της λιανικής αγοράς ρεύματος, κατ’ αρχήν μέσω του μεταβατικού μοντέλου ΝΟΜΕ, δηλώνοντας ότι «η τιμή με την οποία θα προμηθεύονται ενέργεια οι εναλλακτικοί προληθευτές από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ πρέπει να είναι τέτοια, που να τους επιτρέπει να δώσουν και αυτοί με τη σειρά τους ένα ανταγωνιστικό τιμολόγιο στους πελάτες τους». Επιπλέον, τόνισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως, μακροπρόθεσμα, το πλάνο αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ αποτελεί ουσιαστικά τη μόνη λύση, προκειμένου να διαμορφωθούν στην ελληνική αγορά συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού».