19/05/2015

H ELPEDISON χορηγός του Συνεδρίου "19th Roundtable with the Government of Greece" του Economist

Η ELPEDISON ήταν ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ του Συνεδρίου "19th Roundtable with the Government of Greece" του Economist, με θέμα «Europe: Τhe Comeback? Greece: How resilient? - Brainstorming with World Leaders», που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Μαΐου 2015, στο Ξενοδοχείο Athenaum InterContinental.

Κορυφαίοι ομιλητές από τον πολιτικό, επιχειρησιακό και ακαδημαϊκό χώρο αντάλλαξαν απόψεις με απώτερο σκοπό την ανεύρεση λύσεων και προοπτικών σε κρίσιμους τομείς για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, όπως στον τομέα της Ενέργειας.

Στη συζήτηση αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής και ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς, συμμετείχαν σημαντικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της ELPEDISON, κ. Ανδρέας Τζούρος.

Ο κ. Τζούρος έκανε λόγο για επενδύσεις ύψους 1,5 δις ευρώ τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά ενέργειας, που αφορούν σε 6 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής (ισχύος 2.500 ΜW) με καύσιμο φυσικό αέριο. Ο ίδιος χαρακτήρισε εσφαλμένη την εντύπωση ότι υπάρχει πλεόνασμα εγκατεστημένης ισχύος, συμπληρώνοντας ότι από το 2018 το ελληνικό σύστημα θα αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα. Ως προς τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας τύπου ΝΟΜΕ, ανέφερε ότι δεν προτάθηκαν ως αυτοσκοπός, αλλά πρόσθεσε με έμφαση ότι δεν είναι εφικτή η απελευθέρωση της αγοράς αν άλλοι πάροχοι, πλην της ΔΕΗ, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φτηνούς ενεργειακούς πόρους.