05/02/2016

Η ELPEDISON Headline Sponsor του συνεδρίου “Athens Energy Forum 2016”

Η ELPEDISON ήταν Headline Sponsor του συνεδρίου “Athens Energy Forum 2016”, το οποίο διοργανώθηκε από τις International New York Times & Kathimerini και έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στις 02 & 03 Φεβρουαρίου 2016.

Το Forum κάλυψε θέματα που σχετίζονται με την ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ μετά τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι, τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο TAP, την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, τη χρηματοδότηση του κλάδου, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ELPEDISON, κ. Michel Piguet, συμμετείχε ενεργά στο πάνελ ομιλητών της 2ης ημέρας, με θεματική ενότητα “Investing in Electricity: Regional and National Perspectives”. Μεταξύ άλλων, εστίασε στην ύπαρξη ελλείμματος ρύθμισης στην αγορά ηλεκτρισμού πλήττοντας τις επενδύσεις, καθώς τόνισε ότι απέχει πολύ από το να είναι ανταγωνιστική η αγορά, επηρεάζοντας αρνητικά τις προσπάθειες των προμηθευτών να ενισχύσουν τα μερίδιά τους.