24/06/2016

H ELPEDISON χορηγός του Συνεδρίου "20th Roundtable with the Government of Greece" του Economist

Η ELPEDISON ήταν ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ στο συνέδριο "20th Roundtable with the Government of Greece" του Economist, με θέμα «Europe: Shaken and Stirred? - Greece: A Skillful Acrobat?», που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Ιουνίου 2016, στο Ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi.

Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι διακεκριμένοι ομιλητές από τον πολιτικό, επιχειρησιακό και ακαδημαϊκό χώρο αντάλλαξαν απόψεις με απώτερο σκοπό την ανεύρεση λύσεων και προοπτικών σε κρίσιμους τομείς για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στη συζήτηση αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής και ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς, συμμετείχαν σημαντικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της ELPEDISON, κος Σπύρος Ανδρεάς.

Ο κ. Ανδρεάς έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για το γεγονός ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για ουσιαστικό άνοιγμα της αγοράς, λέγοντας πως το γενικό ευρωπαϊκό πλαίσιο για την ενέργεια περιέχει τον στόχο ενός ενιαίου συστήματος στο οποίο η ενέργεια θα ρέει χωρίς εμπόδια στην Ευρώπη, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο τρόπο τους ενεργειακούς πόρους και τις υποδομές που υπάρχουν, προς όφελος των καταναλωτών. Παρατήρησε δε πως η ελληνική αγορά ηλεκτρισμού απέχει πολύ από αυτόν τον στόχο.