23/12/2016

H ELPEDISON κερδίζει το Bronze βραβείο για το Περιβάλλον

Η ELPEDISON κέρδισε το Bronze Βραβείο «Environmental Awards 2016» στην ενότητα Organization & Process Innovation, στην κατηγορία Sustainable Business.

Τα βραβεία «Environmental Awards 2016»,  που  αποτελούν έναν από τους πιο διακεκριμένους διαγωνισμούς στον κλάδο του Περιβάλλοντος στην Ελλάδα, προσέλκυσαν τη συμμετοχή πολλών δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών, ηγετών στον κλάδο τους.

Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο InterContinental στην Αθήνα, παρουσία διακεκριμένων μελών του τομέα του περιβάλλοντος και της Κριτικής Επιτροπής.

Η Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από διακεκριμένους Καθηγητές Πανεπιστημίων, ειδικούς στον τομέα του Περιβάλλοντος, αξιολόγησαν τις  δράσεις και έργα της ELPEDISON, λαμβάνοντας υπόψη τα αντίστοιχα αποτελέσματα μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, η ELPEDISON με υπερηφάνεια δήλωσε ΜΗΔΕΝ περιβαλλοντικά ατυχήματα στις Μονάδες Παραγωγής της εταιρείας, για περισσότερα από έξι χρόνια. Η ELPEDISON θεωρεί  την ανίχνευση των «Παρ’ ολίγον ατυχημάτων» («Near-Miss» γεγονότων)  ένα ανεκτίμητο εργαλείο για την πρόληψη περιβαλλοντικών ατυχημάτων ή παραβάσεων. Κάθε «Παρ’ ολίγον ατύχημα», που συμβαίνει εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας,  καταγράφεται  πλήρως, συμπεριλαμβάνοντας την αιτία καθώς και τις όποιες διορθωτικές  ή/και βελτιωτικές κινήσεις, έτσι ώστε να καθίσταται εφικτός, αμέσως μετά, ο έλεγχος εφαρμογής των απαραίτητων ενεργειών.

Επιπλέον, η ELPEDISON έχει αναπτύξει και υιοθετήσει  το δικό της  Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης, το οποίο έχει αποδειχθεί σημαντικό «εργαλείο» προστιθέμενης αξίας στην  καθημερινότητα  των εργαζομένων της Εταιρίας. Το εν λόγω Σύστημα έχει δημιουργηθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με τον Κύκλο  «Σχεδιασμός-Εφαρμογή-Έλεγχος-Αξιολόγηση/Βελτίωση», ενσωματώνοντας  διαδικασίες σχετικά με όλες τις δραστηριότητες της ELPEDISON, που εκτελούνται τόσο από την Εταιρεία όσο  και από το προσωπικό των υπεργολάβων της, σε σχέση με τους τομείς Λειτουργίας & Συντήρησης, Υγιεινής & Ασφάλειας και Περιβάλλοντος. Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης της ELPEDISON είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα πρότυπα  ISO14001:2015 - Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης  και OHSAS 18001:2007 – Σύστημα Υγιεινής & Ασφάλειας.

Το Bronze βραβείο, που κέρδισε η ELPEDISON για το Περιβάλλον, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών του προσωπικού της Εταιρείας προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς και της αξίας του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισής της, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ELPEDISON να στοχεύσει ακόμη υψηλότερα στο μέλλον.