14/05/2019

Η ELPEDISON Χορηγός της Ημερίδας του IENE

Η ELPEDISON ήταν Μεγάλος Χορηγός της Ημερίδας του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) με θέμα «Οι Προκλήσεις στη Λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας», που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στο Divani Caravel.

H ELPEDISON συμμετείχε ενεργά με τη βασική ομιλία του κ. Ανδρέα Πετροπουλέα, Energy Management Director της ELPEDISON και Προέδρου της Επιτροπής Ηλεκτρισμού του ΙΕΝΕ.

Ο κ. Πετροπουλέας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα τεκταινόμενα στον κλάδο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, παρατηρώντας ότι το ενεργειακό μίγμα της ΕΕ για την περίοδο 2010-2018 χαρακτηρίζεται από μια σταθερή τάση μείωσης της χρήσης άνθρακα και λιγνίτη και επισήμανε πως με τους υφιστάμενους ρυθμούς, το 2019 θα αποδειχτεί η χρονιά κατά την οποία το φυσικό αέριο θα ξεπεράσει για πρώτη φορά στα χρονικά, τον άνθρακα. Έθιξε επίσης το καίριο ζήτημα του market coupling τόσο σε επίπεδο forward αγοράς, όσο και intraday, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αγορά εξισορρόπησης (balancing).

Δευ-Τετ-Σαβ 9:00-15:00/Τρι-Πεμ-Παρ 9:00-21:00

Δευ-Τετ-Σαβ 9:00-15:00/Τρι-Πεμ-Παρ 9:00-21:00