Για την ELPEDISON ... η υψηλή τάση είναι κληρονομική!

Οι Μέτοχοι

Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.

Ένας δυναμικός Όμιλος με στέρεες βάσεις, που πρωταγωνιστεί στις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Η σταδιακή μετεξέλιξή του από πετρελαϊκή σε ενεργειακή δύναμη συνοδεύεται από διεθνείς δραστηριότητες, επεκτάσεις και συμμαχίες, αλλά και από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με επιλεγμένες κερδοφόρες επενδύσεις σε νέους τομείς.

Το εύρος των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνει:
 • Εφοδιασμός, Διύλιση και Εμπορία πετρελαιοειδών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Λιανική Εμπορία πετρελαιοειδών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Παραγωγή και Εμπορία Χημικών/Πετροχημικών.
 • Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων.
 • Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας.
 • Παραγωγή και Εμπορία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
 • Παροχή Μελετών και Τεχνικών Υπηρεσιών για τεχνικά έργα συναφή με θέματα υδρογονανθράκων.
 • Συμμετοχή στη μεταφορά αργού πετρελαίου και προϊόντων (αγωγοί, θαλάσσιες μεταφορές).
Ο Όμιλος, την τελευταία πενταετία υλοποίησε ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους €3 δις περίπου, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται και η ολοκλήρωση της μεγαλύτερης ιδιωτικής βιομηχανικής επένδυσης στην Ελλάδα, που αφορά στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση του διυλιστηρίου Ελευσίνας. Το νέο διυλιστήριο υποστηρίζει ουσιαστικά την κερδοφορία του Ομίλου, ενώ παράλληλα προσφέρει πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την απασχόληση και την εθνική οικονομία.

EDISON SpA

Η Edison, ιδρυμένη το 1884, είναι η παλαιότερη εταιρεία ενέργειας στην Ευρώπη. Σήμερα, κατέχει ηγετική θέση στην εξεύρεση, παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και αργού πετρελαίου.
 
Στον τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος, η Edison κατέχει μερικές από τις πιο αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, η λειτουργία των οποίων βασίζεται στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Όσον αφορά στον τομέα των καυσίμων, όπως είναι οι υδρογονάνθρακες, η ερευνητική και παραγωγική δραστηριότητα αποτελεί δέσμευση για την εταιρεία, ενώ, παράλληλα, αναπτύσσει τις απαραίτητες υποδομές για την εισαγωγή φυσικού αερίου σε Ιταλία και Ευρώπη.

Το 2008, η Edison εισήλθε στην ιταλική αγορά λιανικής, παρέχοντας ηλεκτρικό ρεύμα σε οικιακούς χρήστες με μία ελκυστική προϊοντική πρόταση, που χαρακτηρίστηκε αμέσως, ως η πιο προσιτή. Το Σεπτέμβριο του 2009, η εταιρεία ενίσχυσε τις πωλήσεις της με την προσθήκη προϊόντων/υπηρεσιών φυσικού αερίου για οικογένειες.

Με παρουσία στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή αλλά και σε  πολλές χώρες στην Ευρώπη, η Edison δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι εταιρεία συμμετοχών με επενδύσεις μακροπρόθεσμου ορίζοντα σε τέσσερις στρατηγικούς τομείς:
 • Κατασκευές
 • Παραχωρήσεις
 • Ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές (βιοαέριο από αστικά απόβλητα και αιολικά πάρκα)
 • Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ακινήτων
Οι κατασκευές υπήρξαν, ιστορικά, ο κύριος τομέας δραστηριότητας του Ομίλου με τον οποίο όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες παρουσιάζουν σημαντικές συνέργειες. Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι ηγετική εταιρεία στον κλάδο των παραχωρήσεων, ενώ παράλληλα κατέχει μειοψηφικές συμμετοχές σε επιλεγμένους τομείς μεσο-βραχυπρόθεσμου επενδυτικού ορίζοντα, που παρουσιάζουν συνεχή ανάπτυξη και αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες δημιουργίας αξίας για τους μετόχους, όπως τα μεταλλεία και το Real Estate.

ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.


Η ΧΑΛΚΟΡ έχει μειοψηφική συμμετοχή στo μετοχικό σχήμα. Πρόκειται για μία μεγάλη και σύγχρονη βιομηχανία με περισσότερα από εξήντα χρόνια εμπειρίας στον τομέα της επεξεργασίας μετάλλων. Ενδεικτικά αναφέρονται δραστηριότητές της όπως η  βιομηχανική παραγωγή, παρασκευή και επεξεργασία αλουμινίου, χαλκού και προ-επεξεργασμένων και τελικών προϊόντων κραμάτων χαλκού, με τη μέθοδο της έλασης και της διέλασης.


Είμαστε εδώ, για να
λύσουμε κάθε σας
απορία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας!

Eξυπηρέτηση Πελατών

18128

Δευ-Παρ 8:00-21:00/Σαβ 9:00-15:00


Κατάστημα ELPEDISON

Λεωφόρος Κηφισίας 283, 145 62 - Κηφισιά

Δευ-Τετ-Σαβ 9:00-15:00/Τρι-Πεμ-Παρ 9:00-21:00


Σημεία Εξυπηρέτησης

Δευ-Τετ-Σαβ 9:00-15:00/Τρι-Πεμ-Παρ 9:00-21:00

Είμαστε στη διάθεσή σας!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Θέλετε να γίνετε πελάτης μας?

Πατήστε εδώ, για να σας καλέσουμε εμείς πίσω!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα μας?

Mιλήστε μαζί μας ΤΩΡΑ!