ELPEDISON PowerGreen (φωτοβολταϊκά με μπαταρία)

Κάντε τον ήλιο... σύμμαχό σας!

Μειώστε ή και μηδενίστε το ενεργειακό σας κόστος, παράγοντας το δικό σας ρεύμα!

 

Φωτοβολταϊκά συστήματα χωρίς αρχικό κεφάλαιο

Τώρα η ELPEDISON σας προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσετε τα δικά σας φωτοβολταϊκά, χωρίς αρχικό κεφάλαιο, χωρίς τρέξιμο, χωρίς άγχος, και να μειώσετε, ακόμα και να μηδενίσετε το ενεργειακό κόστος του σπιτιού σας. Με τη σιγουριά και την αξιοπιστία της ELPEDISON, απολαμβάνετε:

•  Αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου το ποσό επιδότησης μέσω του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»
•  Δυνατότητα χρηματοδότησης για την υπόλοιπη αξία του εξοπλισμού έως 60 δόσεις
•  Δωρεάν για 1 έτος τεχνική υποστήριξη και ασφάλιση του φωτοβολταϊκού συστήματος
•  Δωρεάν εγκατάσταση παρακολούθησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να ξέρετε πόση ενέργεια παράγετε ανά πάσα στιγμή
•  Υψηλής ποιότητας φωτοβολταϊκά πλαίσια Tier 1 της λίστας Bloomberg, στην οποία ανήκουν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών
•  Δωρεάν υπηρεσία ELPEDISON HomeRepair, για άμεση τεχνική βοήθεια στο σπίτι
•  Δώρο 360€ στον λογαριασμό ρεύματος 
•  Πλήρη υποστήριξη σε όλη τη διαδικασία από την ομάδα ειδικών της ELPEDISON

 

Ολοκληρωμένη λύση φωτοβολταϊκού συστήματος 

Η ELPEDISON με την καινοτόμα υπηρεσία Ενεργειακού Συμψηφισμού (Net Metering), PowerGreen, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Το Net Metering ή Ενεργειακός Συμψηφισμός, που προσφέρει η υπηρεσία PowerGreen, δίνει σε όλους τη δυνατότητα να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν, πετυχαίνοντας έτσι μείωση του ενεργειακού κόστους και των εκπομπών CO2. Με λίγα λόγια, χάρη στο Net Metering, δεν απολαμβάνετε μόνο μειωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά συμβάλλετε και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να εγκατασταθεί ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην ταράτσα, στη στέγη ή στο οικόπεδο του ακινήτου -αυτή είναι η πιο συνηθισμένη εφαρμογή Net Metering.

 

Δωρεάν ασφάλιση φωτοβολταϊκής εγκατάστασης

Με την ELPEDISON διαρκώς δίπλα σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια των φωτοβολταϊκών συστημάτων σας. Γιατί η ELPEDISΟΝ σας προσφέρει δωρεάν την υπηρεσία ασφάλισης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στη στέγη για οικιακή χρήση και πλήρη κάλυψη από όλους τους πιθανούς κινδύνους, όπως πυρκαγιά, κλοπή, κακόβουλες ενέργειες, πλημμύρα, χιόνι, βραχυκύκλωμα κ.ά. Πρόκειται για ένα πλήρες πρόγραμμα ασφάλισης που καλύπτει τόσο την ίδια την εγκατάσταση όσο και την απώλεια εσόδων από τη μη λειτουργία του συστήματος.

Ισχύει για πελάτες που διατηρούν σε ισχύ σύµβαση προµήθειας ηλεκτρικού ρεύματος με την ELPEDISON για την παροχή του Φωτοβολταϊκού.

Δείτε εδώ τους όρους της υπηρεσίας ασφάλισης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στη στέγη.

 

Λειτουργία φωτοβολταϊκού συστήματος 

 1. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική.
 2. Ο εγκατεστημένος αντιστροφέας τάσης (inverter) μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα από συνεχές σε εναλλασσόμενο.
 3. Το εναλλασσόμενο ρεύμα εξυπηρετεί τις ενεργειακές ανάγκες της οικίας, της επιχείρησης, κ.ά.
 4. Ένας μετρητής διπλής κατεύθυνσης καταγράφει την ενέργεια που απορροφάται από το δίκτυο και την παραγόμενη ενέργεια που εγχέεται στο δίκτυο.
 5. Η μπαταρία αποθηκεύει την παραγόμενη ενέργεια που δε χρησιμοποιείται και την αποδίδει για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της οικίας, επιχείρησης κ.ά. τις ώρες που θα έπρεπε να απορροφήσει ενέργεια από το δίκτυο.

 

Πώς επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους; 

Λόγω του υψηλού δείκτη ηλιοφάνειας της Ελλάδας, το Net Metering με φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελεί έναν πολύ αποδοτικό τρόπο μείωσης του ενεργειακού κόστους, άρα και του μηνιαίου λογαριασμού ρεύματος. Κάθε kW φωτοβολταϊκού συστήματος, μπορεί να παράγει έως και 1.600kWh τον χρόνο, οι οποίες μεταφράζονται σε έως και 70% μείωση του κόστους ενέργειας.

Τόσο η ενέργεια που παράγεται από το φωτοβολταϊκό, όσο και αυτή που καταναλώνεται από την εγκατάσταση, καταγράφονται από μετρητές. Έτσι, όταν η πρώτη είναι μεγαλύτερη από τη δεύτερη, τότε ο παραγωγός αυτής της ενέργειας καταφέρνει να μηδενίσει το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος. Ο αυτοπαραγωγός κερδίζει τόσο στις ανταγωνιστικές όσο και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

 

Τρέχουσα επιδότηση για φωτοβολταϊκά συστήματα  

Στις 02.05.2023 άνοιξε η πλατφόρμα στον ΔΕΔΔΗΕ, στην οποία παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων επιχορήγησης για Φωτοβολταϊκά Συστήματα Ενεργειακού Συμψηφισμού. Αφορά Φωτοβολταϊκά Συστήματα για οικιακή χρήση εγκατεστημένης ισχύος έως 10,8 kW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 10 kW στο Δίκτυο Διανομής, συμπεριλαμβανομένου και του Δικτύου Διανομής των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών. Για τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας απαιτείται είσοδος μέσω ΓΓΠΣ αποκλειστικά με τους κωδικούς TaxisNet του αιτούντος φορέα.

Για την είσοδο στην πλατφόρμα επισκεφτείτε τη σελίδα: pvstegi.gov.gr/.Σημαντική προϋπόθεση για την αίτηση επιχορήγησης είναι να έχει προηγηθεί Σύμβασης Σύνδεσης στον ΔΕΔΔΗΕ από εδώ: pvstegi.gov.gr/.

Διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία ELPEDISON PowerGreen εδώ.

Γιατί να επιλέξετε το PowerGreen

Με το PowerGreen, απολαμβάνετε την πιο ολοκληρωμένη και τεχνολογικά προηγμένη υπηρεσία Ενεργειακού Συμψηφισμού, καθώς και ασύγκριτα προνόμια, όπως:

 • Μείωση έως και μηδενισμό του ενεργειακού κόστους Μείωση έως και μηδενισμό του ενεργειακού κόστους
 • Γρήγορη και σίγουρη απόσβεση της αρχικής σας επένδυσης Γρήγορη και σίγουρη απόσβεση της αρχικής σας επένδυσης
 • Εγγυημένη σύμβαση συμψηφισμού για 25 χρόνια Εγγυημένη σύμβαση συμψηφισμού για 25 χρόνια
 • Πραγματική ενεργειακή ανεξαρτησία Πραγματική ενεργειακή ανεξαρτησία
 • Απορρόφηση των διακυμάνσεων της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας Απορρόφηση των διακυμάνσεων της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας
 • Προστιθέμενη αξία στο ακίνητο, με βελτίωση της ενεργειακής του κατηγορίας Προστιθέμενη αξία στο ακίνητο, με βελτίωση της ενεργειακής του κατηγορίας
 • Παραγωγή πράσινης ενέργειας Παραγωγή πράσινης ενέργειας
 • Δωρεάν αυτοψία στον χώρο σας και υποβολή τεχνοοικονομικής προσφοράς Δωρεάν αυτοψία στον χώρο σας και υποβολή τεχνοοικονομικής προσφοράς
 • Κορυφαίο εξοπλισμό, τόσο τεχνολογικά όσο και ποιοτικά Κορυφαίο εξοπλισμό, τόσο τεχνολογικά όσο και ποιοτικά
 • Προληπτική συντήρηση και παρακολούθηση Προληπτική συντήρηση και παρακολούθηση
 • Ολοκληρωμένη λύση (αδειοδότηση, κατασκευή, συντήρηση & παρακολούθηση) Ολοκληρωμένη λύση (αδειοδότηση, κατασκευή, συντήρηση & παρακολούθηση)
 • Προνομιακή χρηματοδότηση έως και 100% του έργου Προνομιακή χρηματοδότηση έως και 100% του έργου
ELPEDISON PowerGreen (φωτοβολταϊκά με μπαταρία)