Ιωάννης Ζήσιμος

O Iωάννης Ζήσιμος γεννήθηκε το 1950 στον Πλάτανο Ναυπακτίας. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες, άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1975 στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας Ρώμης. Το 1982 προήχθη στη θέση του Διευθυντή με τη διπλωματική ιδιότητα του Συμβούλου Τύπου της Πρεσβείας.

Το 1995 πέρασε στον ιδιωτικό τομέα και μέχρι το 2000 διετέλεσε Εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Ομίλου Compart–Montedison. Κατά την ίδια περίοδο, χρημάτισε επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής και είχε την εποπτεία και το συντονισμό της επικοινωνιακής πολιτικής και του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου.

Από το 1998 μέχρι το 2000 διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Edison S.p.A. Τον Ιούνιο 2000 εξελέγη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ορίστηκε Γενικός Διευθυντής της νεοσύστατης τότε εταιρείας Edison Ελλάς Α.Ε., ενώ από το 2004 κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Από το 2009 είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από το 2019 Αντιπρόεδρος της ELPEDISON Α.Ε. ενώ από το 2010 μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας του ελληνο-βουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου ICGB AD. Από το 2011 είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Για τη δραστηριότητά του υπέρ της προώθησης των ελληνοϊταλικών σχέσεων, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας του απένειμε τα Παράσημα του Ταξιάρχη του Τάγματος Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας και του Ταξιάρχη του Τάγματος του Άστρου της Ιταλικής Αλληλεγγύης.